Skip to content

Regulament privind adopția animalelor din
ZOOPARC GREENCODRU

 

Regulament privind adopția animalelor din ZOOPARC GREENCODRU

Prezentul Regulament prevede condițiile adopțiilor de animale din ZOOPARC GREENCODRU, precum și drepturile și obligațiile persoanelor fizice/juridice care adoptă animale.

Art. 1. Animalele din ZOOPARC GREENCODRU pot fi adoptate de orice persoană fizică sau juridică. Un animal poate fi adoptat de mai multe persoane.

Art. 2. Perioada de adopție este de un an. Suma minimă este de 100 de lei/an pentru persoane fizice, 300 de lei/an pentru persoane juridice. Părintele adoptiv poate achita o sumă mai mare decât suma minimă daca doreste.

Art. 3. Animalul adoptat rămâne în proprietatea ZOOPARC GREENCODRU și în locația desemnată de către societate. Părintele adoptiv are aceleași drepturi ca oricare alt vizitator.

Art. 4. Suma încasată din adopția unui animal este folosită exclusiv pentru fondul general destinat achizițiilor de alimente, vitamine și medicamente de la ZOOPARC GREENCODRU și pentru îmbunătățirea condițiilor de bunăstare fizică și psihică a animalelor.

Art. 5. Părintele adoptiv primește un Certificat de adopție .  Părinții adoptivi vor fi notati pe o tăbliță lângă țarcul animalului, cu datele de identificare ale părintelui adoptiv  la ZOOPARC GREENCODRU  .

Art. 6. În cazul în care animalul ales are deja un nume, părintele adoptiv poate opta fie pentru numele deja existent, fie pentru un altul, cu excepția numelor unor persoane care ocupă funcții publice. Numele va fi specificat atât pe tablita  cât și pe certificatul de adopție.

Art. 7. Adopția se poate înregistra pe un nume diferit față de numele persoanei care plătește taxa de adopție (ex.: certificatul de adopție se face cadou pentru o zi de naștere, o aniversare, de sărbători etc.).

Art. 8. O data pe an ( prima sâmbătă din octombrie) se organizează Ziua Părinților Adoptivi, ocazie cu care persoana trecută pe Certificatul de adopție, pe baza unei invitații, poate afla detalii despre animale și să participe la hrănirea și îngrijirea animalelor adoptate. Părinții adoptivi persoane fizice au dreptul la o intrare gratuită pe lună timp de un an.

Art. 9. În cazul părinților adoptivi persoane juridice, vor avea acces gratuit în ZOOPARC GREENCODRU , o data  pe an, cu ocazia Zilei părinților adoptivi, un număr de 2 reprezentanți ai societății (desemnați de conducere).

Art. 10. Suma oferită pentru adopție nu se returnează. În cazul decesului animalului adoptat, părintele adoptiv poate opta pentru un alt exemplar.

Toate adopţiile sunt valabile timp de un an de zile. Animalele sunt creaturi vii. Din păcate, acestea se pot imbolnăvii, muri sau pot fi transferate la o altă grădina zoologică. Dacă animalul adoptat de tine părăseşte ZOOPARC GREENCODRU, adopţia ta este transferată altui animal. Toate animalele adoptate rămân în grija ZOOPARC GREENCODRU, dreptul de proprietate nefiind oferit prin această “adopţie”.